Eğitim Karikatür

Okullarda Cahil İnsan Yetiştiriyoruz

Giderek bozulan eğitim sistemi…

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde binlerce öğrenciye yönelik yapılan Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) eğitim araştırmasının veri analizlerini açıkladı. Kamuoyu ile paylaşılan 4. Sınıf  ve 8 sınıf raporlarına göre;

Türkçe’de; öğrencilerin % 66,1’i orta ve alt düzeydeler. Bu öğrenciler, deyimlerin ve atasözlerinin anlamlarını, verdikleri mesajı anlayamıyorlar. Olaylarla ilgili, neden- sonuç ilişkisi kuramıyorlar

Kaikatür: Kenan ZAFEROĞLU

Matematik dersinde; 8’inci sınıf öğrencilerinin % 85,8’ orta ve alt düzeyde olup, % 53’ü de temel ve temel altı düzeydedir. Öğrencilerin % 16,4’ü dört işlem sorularını çözemiyor. basit hesaplamalar yapamıyor.

Kaikatür: Kenan ZAFEROĞLU

Fen bilimlerinde öğrencilerin % 86, sosyal bilimlerde %65,3’ü orta ve alt düzeyde bulunuyor. Öğrencilerin % 39,8’i vücuttaki organların görevini bilemiyorlar. Her dört öğrenciden biri harita bilgisinden yoksun. Öğrenciler iki farklı olay arasında bir bağ kuramıyor.

Kaikatür: Kenan ZAFEROĞLU

İlkokul 4’üncü sınıf öğrencileri Türkçe’de; % 27,9’u, matematikte; % 39,9’, fen bilimlerinde; % 37,5’i, sosyal bilgilerde % 29,7’si temel ve temel altı düzeyde oldukları tespit edildi.

Kaikatür: Kenan ZAFEROĞLU

Okul türleri, başarı sıralamasında Özel ortaokullar birinciliği, devlet okulları ikinciliği alırken, İmam hatip Ortaokullarının da son sırada yer aldıkları görülmüştür.

Kaikatür: Kenan ZAFEROĞLU

Ankara’da, bir semtin İmam hatip Ortaokulu sınıfında sayın yetkili kişi konuşuyor.
– En iyi okulları size tahsis ettik. En iyi öğretmenleri İmam hatip’lerde görevlendirdik. Her türlü araç gereci temin ettik. Maddi meseleleri çözdük. Şu hale bak! Yine sonuncu oldunuz. Ayıptır! Ayıptır! Hemi de günahtır!

https://www.youtube.com/watch?v=wg0j0w42htw
Balık Baştan kokar.

Yazar hakkında

Candan Yılmaz

Yorum bırak

  ×  9  =  45

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.