Sizden Gelenler

Bilgisayar Oyunları

Bilgisayar oyunlarındaki tehlike…

İlk yazımız geldi. Ev hanımı bir arkadaş elektronik postayla yazısını -mektubunu da denilebilir- göndermiş. Arkadaşımız, bilgisayar oyunları, İnternet bağımlılığı konularında oldukça dertli. Sanırım birçok ailede aynı sorunlar yaşanıyor. İlginizi çekecektir sanırım.

Ben bir anneyim ve kırk iki yaşındayım. Üç tane evladım var. Burak 9 yaşında, Suat 14 yaşında ve kızım Ayça 17 yaşındadır. Lise mezunuyum. Ev hanımıyım. Eşim bir şirkette çalışıyor. Dört bin liraya yakın bir maaşı var. Eskiden gelirimiz hesaplı gidildiğinde yetiyordu. Şimdi ise ne yaparsan yap para yetmiyor. Üç tane çocuk okul çağında, masraflar çok, gelir az, çocuklar ne görürlerse istiyorlar, yoktan moktan anlamıyor, kendilerini sürekli arkadaşlarıyla kıyaslıyorlar. Bu duruma eşimle beraber çok üzülüyoruz. Eşim işini kaybetmemek için geceli gündüzlü çalışıyor. Eşime ben de çalışayım diyorum. O zamanda çocuklar sahipsiz kalacak diye korkuyoruz.

Benim sizinle paylaşacağım konu hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı değil. Zaten onlar her zaman var.Şu tatil aylarında okul yok, çocuklar evde. Çocuklar zamanlarının neredeyse hepsini bilgisayar başında, İnternet’te geçiriyorlar. Bırakın bilgisayarı, biraz kitap okuyun deyince; “Aman anne daha kitapları yeni bıraktık, şimdi sırası mı?” diyorlar. Çocuklar saatlerce bilgisayarın başından kalkmıyor. Hiç bir söz onları etkilemiyor. Evdeki dizüstü bilgisayarı ben kapacağım kavgası yapıyorlar. Dışarı çıkın, top oynayın diyorum. “Eh anne! Oyun oynayacak alan mı var? Her taraf araba dolu, nerede oynayalım?” diyorlar. Paramız yok özel kurslara gönderemiyoruz. Belediyenin açtığı yüzme kursuna gittiler, çok kalabalık diye şimdi gitmiyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bütün gün bilgisayar, cep telefonundan gözleri kan çanağına dönene kadar oyun oynuyorlar. Şimdi Suat tutturdu, 800 liralık bilgisayar oyunundan istiyor. Sınıf arkadaşlarının bir çoğu almış. “Ben onlardan geri mi kalacağım? İntihar ederim valla” diye saçma sapan konuşup duruyor. Bütün gün başımın etini yiyor. Şu teknoloji, İnternet ne berbat bir şey. Ne aile bıraktı, ne ahlak! Canavar gibi her şeyi yalayıp yutuyor. Gece yastığa başımı koyduğumda uyku gözüme girmiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Eşime söylüyorum, “Karıcığım idare et işte” deyip topu benim kucağıma atıyor. Bütün gün bu çocuklarla ben uğraşıyorum.

İki gün önce televizyonda bir uzman, “…Sıkıldığınızda, bunaldığınızda bir dostunuzla paylaşın, yakınınızda birileri ile paylaşamıyorsanız kağıda dökün, bu sizi rahatlatır” diyordu. Aklıma geldi. Sitenizi takip ediyorum ve beğeniyorum. Çağrınıza uyarak, bu derdimi, sorunumu sizlerle paylaşıyorum.

Hadi kalın sağlıcakla…

HATİCE DEMİR

Yazar hakkında

Sezer Kılavuz

Yorum bırak

50  +    =  52

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.