Sanat

Yalancı

Gerçeği kim söylüyor?…

Cem Erciyes’in 2009 yılında Yaşar Kemal’le yaptığı söyleşiden – Radikal Gazetesi:

Yaşar KEMAL

“ …Anadiller Türkiye’yi nasıl bölecek, Lazlar mı, Çerkesler mi, Asuriler mi, Adana’da, Mersin’de, Hatay’da, Urfa’da, Siirt’te olan Araplar mı, 1000 yıldır Türklerle birlik olan Kürtler mi? Bunu söyleyenler Türkiye’ye dost mu? Ben kendimi bildim bileli hiç kimseye vatan haini demedim, bir insan neden vatanına hayınlık yapar, bunu anlayamadım. Bu Türkiye bölünecek diyenler niçin söylüyorlar bu yalanları? İnsanlar bunların yalanlarına nasıl inanıyorlar, bunu hiç anlamıyorum.

Abdullah Öcalan İmralı Tutanakları Sayfa: 160 Ceyhun Bozkurt Destek Yayınları’ndan:

Abdullah ÖCALAN

…Son konu kendimle ilgilidir. Basına yanlış şeyler yansıdı. ‘Öcalan; bağımsızlıktan, federasyondan, özerklikten bilmem neden vazgeçti’ dediler. Ben hiçbir şeyden vazgeçmedim.

Kim yalan söylüyor? Yaşar Kemal mi, Abdullah Öcalan mı? Oynanan: “iyi polis, kötü polis” oyunu mu yoksa? Benden bu kadar! Yalancıyı bulup çıkarmak da size düşüyor.

Haa bu arada, “ vatana ihanet konusunda Atilla İlhan’da söze karıştı.

6 Şubat 2004 – Ceviz Kabuğu’ndan:

Atilla İLHAN

Türkiye’nin bir hain kontenjanı var. Bu nüfusun % 10’u dur. Türk aydını dediğimiz kişi, Batının manevi ajanıdır. Şimdi aydınlar haysiyetten (öz saygı, onur, itibar) önce banka hesabına dikkat ediyor

Yazar hakkında

Işın Çakırca

Yorum bırak

59  −  52  =  

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.