Medya

Amerikancılar Çatladı

“Amerikasız yapamayız abi.”

Fetö’cü basketbolcu Enes Kanter, ABD vatandaşı olduktan sonra “Freedom” (özgürlük) soyadını almıştı. Amerikalılar, özgürlük tutkunu Enes Kanter’e “En Değerli Vatansever” ödülünü verdiler.

Ödül törenini Amerikan FoxNews kanalı verdi.

Kanter, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada Türkiye’de Batı karşıtı duyguların çok yaygın olduğunu belirttikten sonra arkadaşlarının onu Amerikan bayrağı ve haç yakmaya zorladıklarını söylemiş.

Bu durumdan çok korkan sırık boylu basketbolcu, koşa koşa annesine gitmiş ve annesine, “Arkadaşlarım Amerikalılardan nefret etmemi istiyor. Amerikalılar kötü, peki ben ne yapacağım? demiş.

Annesi de oğluna şefkatle sarılarak gözyaşlarını silerken, “Oğlum, akıttığın bu gözyaşlarınla Amerika’da oturan Hoca Efendiye ne kadar benziyorsun. O da senin gibi ota boka durmadan ağlar. Var git özgürlükler ülkesi Amerika’ya. Hocanı bul ve oturup hep birlikte ağlaşın.” demiş.

Anasının önerisini emir sayan Kanter, uçağa atladığı gibi macera dolu Amerika’ya gitmiş.

Amerikan karşıtı olan arkadaşlarının psikolojik baskısından kurtulan Enes, biraz kafayı dağıtmak için basket oynamaya başlamış. Bu durumdan haberi olan Hoca, Enes’i manevi oğlu olarak cümle aleme duyurmuş ve burnunu sildiği peçeteleri, ısırıp bıraktığı kurabiyeleri, yemek artıklarını hediye olarak Enes Kanter’e göndermiş.

Geçen yıl Yunan bayrağına sarılarak poz veren Enes Kanter, “Çok yakında Suriye’nin kuzeyine giderek PKK bayrağına da sarılarak poz vereceğim.” demiş.

Enes Kanter’in Amerikalılardan, “En Değerli Vatansaver” ödülünü alması, Türkiye’deki Amerikancıları çok üzmüş ve hep birlikte, “Biz burada Amerika için kıçımızı yırtıyoruz, olmadık cefalara katlanıyoruz. Özgürlük düşmanları tarafından ABD bayrağı ve haç yakmaya zorlanıyoruz. Bu yüzden duygu dünyamız allak bullak oluyor. Biz burada zulüm görürken herif orada ödülleri toplayıp duruyor.” diyerek feryat etmişler. Onların bu ağlaşmalarını duyan Türkiye’deki Fox TV yetkilileri, çok yakında Türkiye’deki Amerikancılara ödüller dağıtacaklarını ve ödül töreninin de McDonalds’ta olacağını açıklamışlar.

Yazar hakkında

Yağmur Bayraktar

Yorum bırak

2  ×    =  14

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.