Medya

Yeni Akit ve Onun Fikir Ortakları

Mültecileri sevenler cephesi iş başında.

Türkiye’nin il ve ilçelerinde toplam 519 belediye örgütü ve bir o kadar da belediye başkanımız var.

Şimdi size tanıdığınız ve adını bildiğiniz başkanları sayın desem İstanbul, Ankara, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları ve ilçenizin belediye başkanından daha fazla ileri gidemezsiniz.

Belediye başkanları içinde öyle biri var ki namı yedi cihana ırkçı, faşist olarak yayılmış.

Daha adını vermeden kim olduğunu hemen tahmin ettiniz sanırım.

Memleketin tek “ırkçı, faşist” Belediye Başkanı olan Tanju Özcan.

Basına verdiği demeçlerle, Belediye Meclisinden çıkardığı kararlarla adından çokça söz ettiriyor.

Onun adını ananlar hakkında demediğini bırakmıyorlar.

Türkiye’de Geçici Sığınmacı” statüsünde olanlar hakkında söyledikleri ve yaptıkları yüzünden siyasi olarak ırkçı ve faşist olarak suçlanıyor.

Şu “mülteciler” ya da kısaca “Suriyeliler” diye tanımladığımız kesim, Türkiye’ye hiç gitmemek üzere Küresel güçler ve ortakları tarafından getirildiler. Bu konuyla ilgili Horozlu Ayna’da birçok yazı yayımlandı. Ben burada bunları yeniden tekrar edecek değilim. Günlük olarak haber sitelerini gezerken bizim Bolu’lu başkanla yapılan bir haber gözüme çarptı.

odatv4.com, haber sitesi Tanju Özcan’la bir röportaj yapmış. Belediye Başkanı kendisine yöneltilen suçlamalara yanıt vermiş. Yazıyı okuduğumda Başkan’la ilgili bir fikre vardım ve Tanju Bey’in öne sürdüğü tüm görüşlere katılarak ben de ırkçı, faşist(!)olmayı göze aldım. Başkanın düşüncelerini öğrenme açısından çok yararlı bir haber olmuş. Sizler de bu görüşmeyi okursanız, Başkanı kendisinin kurduğu cümlelerinden ne yapmak istediğini anlarsınız.

Bolu Belediye Başkanı’na en çok saldırıda bulunanların başında Yeni Akit gazetesi geliyor. Her fırsatta adını anarak ağır suçlamalarda bulunuyor. Haber, odatv’de yayımlanınca Akit hemen harekete geçerek saldırıyı başlattı. “Taş yürekli Taşpınar, Oda TV’de Hitler Tanju’nun avukatlığını yaptı!” başlıklı yazısıyla o her zamanki zırvalarını sıraladı ve 24 Kasım günlü aynı gazetenin haber konusu oldu.

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dillipak, gazetenin Youtube kanalında, “Bunu neden yaptığını bilmiyorum. Eğer ‘PR’ için yapıyorsa kendi siyasi geleceğine de faydası olmaz. Herhangi bir parti mensubunun da bu tür söylemlere destek vereceğini sanmıyorum.” dedikten sonra öbür dünya trafik polisliği yaparak Tanju Öcan’ı “cehennemin dibine” göndermiş.

Daha öncesinde Yeni Akit gazetesinde çıkan, “CHP’li faşist Tanju’nun ‘mülteci’ zulmü! Bolu Belediyesi’nde ırkçı uygulama kabul edildi” haberini okuduktan sonra gazetenin okurlarının ne tür yorumlar yaptıklarına bakınca çok şaşırdım. Abdurrahman Efendi, gazetesine gelen okuyucu yorumlarını hiç okumuyor herhalde

Yeni Akit’in okurlarının bir çoğu gazetenin yazarları gibi düşünmüyorlar.

İşte size bazı örnekler:

* Helal olsun baskana, aynen devam arkandayız. Bence daha sert yaptirimlar gelmeli

* tebrikler

* Adam bi sekilde kentini Suriyelilerin istilasından koruya. AKPLi belediyeler hala seyrediyorlarsa ilk seçimde onlarada geçmiş ola….

* Bırakın kardeşim mülteci güzellemesi yapmayı daha geçen aylarda kafasına taşla vurduğu kız bugün öldü bunların hepsini göndermek için reis neyi bekliyor. Tanju başkan adamsın vala helal olsun adama en doğrusunu yapıyor

* Hayatımda c.h. p orjinli birine onay vereceğimi rüyamda görsem.inanmazdım.Beyler adam.hakli.Hemde yüzde yüz

Yorumlardaki yazım yanlışları Yeni Akit gazetesi okurlarına aittir. Yanlışlar bir yana, anlaşılan bunca çabaya rağmen gazete yazarları okurlarını ikna edememiş.

Yeni Akit’i yanında; Sabah, Yeni Şafak, Akşam, Diriliş, Karar, Yeni Asya, Milli Gazete gibileri Türkiye’nin mülteci istilasına uğramasına karşı çıkanları suçlayan sağcı, dinci gazeteler var.

Bu sağcı gazeteler yalnız değil!

Sol cenahta yer alıp Akit gibi düşünenler oldukça fazla…

Sol Parti, Emek Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Vatan Partisi gibi partiler, gazeteler ve yüzlerce internet sitesi var.

Sağcısı, solcusu, Avrupa, Amerika, Çin yolcusu olan her çevre “Aman Haa! Mültecime dokunma!” diyor.

Türkiye’de hiçbir konu, bu mülteciler konusu kadar siyasi çevrelerin tümünü birleştiremedi.

Her konuda birbirlerine en ağır hakaretleri edenlerin bu konuda ortak tutum almaları çok ilginçtir.

Tanju Özcan’a “ırkçı faşist” diye saldırılırken kamuoyunun gündemine “En az 900 bin Suriyelinin Türk vatandaşlığına geçirildiği” haberi düştü.

Ben bu haberin % 100 doğru olduğuna inanıyorum.

Önümüzde yapılacak seçimlere kadar Türkiye’de yaşayan milyonlarca mülteci Türk vatandaşlığına geçirilirse ne olacak?

Bunu engelleyecek bir güç ve karar organı var mı?

Yok!

Olursa ne olur?

Ne olacağını ben buradan söyleyeyim.

Sarayda oturan Tayyip Bey seçimi yasal yönden hilesiz hurdasız olarak alır ve muhalefet de “Bu seçimde de olmadı ama gelecek seçimde mutlaka kazanacağız Arkadaşlar!” diye başlayan nutuklar atarlar.

Ardından seçim uzmanlarının da televizyonlara çıkarak, “ Tayyip Bey’in strateji uzmanı, deha olduğunu artık kabul edelim. Adam ne yapıp edip seçimleri her zaman kazanıyor. Muhalefetin artık kendine bir çeki düzen vermesi gerekiyor.” mealinden konuştuklarına çok tanık oluruz.

Her fırsatta mülteci yalakalığı yapan sağcı, solcu tüm politika esnafına duyurarak gelecekte olacakları daha şimdiden ben buradan söylüyorum, artık gerisini siz düşünün.

Yazar hakkında

Yağmur Bayraktar

Yorum bırak

42  ⁄    =  6

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.