Genel

Ortak Payda

Yok aslında farkımız ama biz Osmanlı Bankası’yız.

Recep Tayyip Erdoğan – NTV Televizyonu – 20.06.2019:

…Biz Alevisi, Sünnisi hepsi kendi inancını, istediği gibi yaşasın. Kimse etnik bir dayatmanın içerisine girmesin. Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle Abaza’sıyla hepsi…

 

Kemal Kılıçdaroğlu – 18.Olağanüstü Kurultay’daki Konuşmasından…

CHP’nin iktidarı için işçisiyle, çiftçisiyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle, Zaza’sıyla, Kürt’üyle, Ermeni’siyle, Ezidi’siyle yakın bağ kurmak zorundayız. Hepsiyle kucaklaşmak zorundayız. Türk‘üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle herkesin etnik kimliğinden gurur duyduğu bir Türkiye için çalışacağım.

Selahattin Demirtaş – Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’da yaptığı konuşmadan…

Sizler bu partinin temsil ettiği bütün değerlerini vekaleten üstlenmiş adaylarsınız. Sizler sadece Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Çerkez, Laz değilsiniz, herkessiniz.

 

Barış Atay – Türkiye İşçi Partisi Milletvekili:

Alevi olmayıp; Hasret Gültekin’i, Kürt olmayıp; Ahmet Kaya’yı, Laz olmayıp; Kazım Koyuncu’yu, Ermeni olmayıp; Hrant Dink’, Ateist olmayıp; Aziz Nesin’i sahiplenen herkese selam olsun.

 

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki konuşmadan – 17.04.2019:

Herkesi selamlıyorum. Bu şehirde yaşayanları selamlıyorum. Türk’ü, Laz’ı, Kürt’ü selamlıyorum. Bu şehrin Müslümanlarını, Alevilerini, Sünnilerini, Hırıstiyanlarını, Ermenilerini selamlıyorum. Bu şehirde yaşayan herkesi selamlıyorum.

Yazar hakkında

Yonca Fırat

Yorum bırak

  ⁄  1  =  8

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.