Eğitim

Eğitimde Yeni Hamle

Kutulu eğitim sistemi…

Hindistan’ın Karnataka eyaletindeki Bhagat Pre Üniversity College Okulunda yapılan sınavda; öğrencilerin kopya çekmelerini engellemek için başlarına karton kutular geçirilerek sınav yapıldı. Bu ilginç sınav haberi, kısa zamanda dünyaya yayıldı ve Türkiye’de ise 21 Ekimde haber sitelerinde, gazetelerde kendine yer bulabildi. Haberi okur okumaz, sorumlu gazetecilik gereği; Horozlu Ayna olarak Sayın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a ulaşarak konuyla ilgili düşüncelerini aldık. Şimdi sizlere bu haberi iletiyoruz. Sayın Selçuk, Horozlu Ayna’ya şöyle açıklamada bulundu:

Haberi ben de gazetelerden okudum,çok ilgimi çekti. Kendi kendime; ‘Neden daha önceden biz bu yöntemi uygulayamadık? Niye böylesine buluşlara imza atamadık?’ diye içimden hayıflanıp durdum. Sonra da Hindistan’ın binlerce yıllık bir medeniyet olduğunu düşünerek,oldukça yararlı, pratik, enteresan buluşlara imza atabileceklerine kanaat getirdim. Hemen bürokratlarıma talimatlar verdim. Düşüncelerimi ilk olarak sizinle paylaşıyorum.
Şunu baştan belirteyim; çok çok yararlı bir yöntem. Düşünsenize, bu ülkede yıllarca “Üniversite Seçme Sınavına türbanla girilsin,girilmesin” kavgasını yapıp durduk, boşuna çene yorduk, zaman kaybettik. Oysa sınava giren öğrencilerin başına birer kutu geçirseydik, türban tartışmalarını bitirmekle kalmaz aynı zamanda; ‘Sınavda kopya çekildi, yok hile yapıldı’ gibi iddialarının da önüne geçmiş olurduk.Ama fırsat tamamiyle kaçmış değil. Adı anılan bu yöntemi geliştirerek, yaygınlaştırarak uygulayacağımıza inanıyorum. Önce; ÖSS, LGS, YKS VE KPSS’de daha sonra da Türkiye’de ki tüm sınavlarda uygulanacağına eminim. Bu konuda izinlerini ve görüşlerini almak için Başkan’la görüşeceğim. Düşünsenize 20 milyona yakın öğrenci var. Bu, 20 milyon kutu demektir. Bu uygulamayla kağıt sanayimiz ne biçim gelişir.Aynı zamanda genç işsizlere yeni yeni iş imkanları demektir. Bir de kutuların üstüne reklam almayı düşünüyorum. Reklamdan çok çok para kazanabiliriz. Memleket yararına böylesine hayırlı işlere Reis’in de sıcak bakacağına inanıyorum.
Eğitimde,” 4+4+4, Dindar ve Kindar Nesil Yetiştirme” gibi devrim niteliğinde reformlara imza attık. Bu projemiz de onlardan biri olacak inşallah. Benden müjdeli haberler bekleyin, görüşürüz inşallah!

Yazar hakkında

Sumru Marmara

Yorum bırak

9  ×  1  =  

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.