Genel

Kayıp Aranıyor

Bir millet kayboldu.

Günümüz dijital iletişim teknolojilerinin, sunduğu pek çok olanağın yanı sıra manipülasyon ve bilgi kirliliğine de kaynaklık ettiğini üzülerek izlemekteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplumumuzun sağlıklı iletişim ve doğru bilgilenme ihtiyacını karşılayabilmek için Millet adında dijital bir dergi çıkarma kararı aldık. Alınan bu kararın gerçekleşmesi doğrultusunda somut adımlar attık ve 31.3.2020 tarihinde birinci sayımızı okurlara ulaştırdık. Şimdiye kadar altısı özel sayı olarak on iki sayı çıkardık.

İlk sayımızın Koronavirüs (Covid-19) salgınının başladığı günlere denk gelmesi, bazı talihsizliklerin de ortaya çıkmasına neden oldu. Çıkardığımız derginin adını sekreter arkadaşımız ajandasına yazmıştı. Pandeminin neden olduğu karışık ortamda ajanda kaybolunca derginin adını eksik yazarak çıkarmak zorunda kaldık. Millet’in hangi millet olduğunu dergide çalışan hiç kimse hatırlayamadı. Bu yüzden çıkardığımız 12 sayıda milletin hangi millet olduğunu bilemediğimizden adını yazamadık. Bu duruma son vermek,  milletin hangi millet olduğunu ortaya çıkarmak için partimizin önde gelen milletvekillerinin bilgisine danışma kararı aldık. Tuncay Özkan, Tekin Bingöl, Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Selin Sayek Böke, İbrahim Kabaoğlu gibi daha nice önderlerimiz de milletin adını hatırlayamayınca son çare olarak genel başkana danışma kararı aldık. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na aynı soruyu yöneltince, başkanımız gülümseyerek:

Valla, benim de Tayyip Bey gibi ‘bu millet, bu millet’ demeye dilim alıştı, milletin adı genel merkezde arkadaşlar arasında da telaffuz edilmeyince milletin adını unuttum gitti. Size bu konuda yardımcı olamadığım için üzgünüm. Ha, son yaptığımız kurultay tutanaklarına bir bakın belki orada bulabilirsiniz” dedi. Ne yazık ki kurultay tutanaklarında da milletin adına rastlayamadık. Arkadaşlardan biri:

“Bulamadık diye üzülmeyin arkadaşlar! Geçen yıl 19 Mayıs’ta Kurtuluş Savaşı’nın 100’üncü yılını kutladık. Genel Merkez, 100’üncü yılla ilgili bir bildiri yayınlamıştı, orada milletin adı mutlaka yer almıştır, hemen o metne bakalım.” dedi. Aradık taradık, metne ulaştık… Ne yazık ki o metinde de milletin adı yer almıyordu. CHP Genel Merkezi’nde ve ona bağlı örgütlerinde milletin adını bilen bir kişinin olmadığına kanaat getirerek Aşağıda yer alan ilan metninin Sözcü, Cumhuriyet ve Birgün gazetelerinde yayımlanmasına oybirliği ile karar verdik.

KAMUOYUNA DUYURU

Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde olduğu sanılan bir adet millet kaybolmuştur. Bu milletin adı, siyasi partiler ve politikacılar tarafından telaffuz edilmediğinden, unutularak tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolup gitmiştir.  Bu milletin adını hatırlayanların veya bilenlerin Millet Dergisi ile irtibata geçerek bilgilerini paylaşmaları önemle rica olunur.

CHP Millet Dergisi Yayın Kurulu 

Yazar hakkında

Orhan Cömert

Yorum bırak

  +  41  =  48

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.