Haberler

Sınırlara Duvar

Sınırlara yapılan duvarlar çok işe yarayacak.

Yurdumuzun değerli kurumlarının başında gelen Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’den, milletimizi sevinçlere gark edecek haber sonunda geldi.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Iğdır ve Ağrı illerinde yaklaşık 144 kilometrelik sınır duvarı inşa edeceklerini açıkladı.

Bildiğiniz gibi son dönemlerde Doğu sınırlarından Afganların ellerini kollarını sallayarak geçtikleri haberleri medyada yer almıştı. Bu haberlerden yola çıkarak muhalefet cephesi de fırsatı kaçırmayarak konuyu istismar edip dillerine dolamışlardı. Bu çeşit menfi propagandadan etkilenen aziz milletimiz, çok değerli misafirlerimiz olan Suriyelilere yan bakmaya başladılar.

Bu duruma el koyan devlet yetkililerimiz çalışmalarına hız verdi.

TOKİ BaşkanıBulut, “Beş ayrı etap halinde inşa edeceğimiz duvarın ihale işlemlerini tamamladık. Şu anda inşa faaliyetleri için şantiye mobilizasyonu ve yer teslimi çalışmalarını yapıyoruz. Etap etap yapılacak inşaatın ilk bölümünü ekim ayında tamamlamayı planlıyoruz.” dedi.

Değerli Başkanımız, Suriye sınırında devam eden duvar hakkında da bilgi vererek şöyle konuştu:

…Şimdiye kadar Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Mardin ve Şırnak illerinde 290 kilometrelik duvar inşaatı gerçekleştirildi. Yaklaşık 221 kilometrelik kısmının da inşaat çalışmaları devam ediyor ve en kısa zamanda duvarımızı tamamlayacağız.”

Yapılacak duvarın özelliklerinden söz eden Bulut, “ İmal edeceğimiz duvarlar 2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğinde olacak. Ayrıca bir metre yüksekliğinde de jiletli tel olacak. Duvar haricinde yol, gözetleme kulesi ve elektrik alt yapısı olacak.” dedi.

Sınır boylarına yapılacak duvarların teknik özelliklerini sıralayan TOKİ Başkanımız, bir gazetecinin sorusu üzerine, “ Bildiğiniz gibi biz, yurdumuza gelen sığınmacı kardeşlerimizi çok seviyoruz. Onlarla lokmamızı paylaşıyoruz. Onların rahat etmesi için bütün ülke kaynaklarını seferber etmiş durumdayız. Yurdumuzdaki tüm sığınmacıları ülke vatandaşlığına geçiriyoruz. Bu çalışmalarımıza kabinece hız verdik. Bizim bunca özverili çabamıza rağmen bazı nankörler kendi ülkelerine geri dönmek istiyorlar. İşte bu noktada yaptığımız duvarlar devreye girecek. Kaçak yollarla Türkiye’yi terk etmek isteyen sığınmacıların engellenmesi için duvarlarımızı yaptık. Bizim ülkemizi hiçbir Suriyeli ve Afgan terk edemez. Biz buna engel oluruz. Hiçbir sığınmacı yaptığımız duvarı aşıp da ülkesine geri dönemez. Sınırı bekleyen Mehmetçik buna engel olacaktır. Bizim duvarımız, mültecilerin gelişlerini engellemek için değil aksine bizim ülkemizden kendi ülkesine gitmek isteyecekleri engellemek üzere inşa edilmiştir.” diye konuştu.

Yazar hakkında

Yağmur Bayraktar

Yorum bırak

6  ×  1  =  

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.