Genel

Başkan, Bizi Mars’a Götür!

Mars ayağımıza kadar geldi.

Bu yazının başlığını okuyanların aklına hiç kuşkusuz, hemen cumhurun başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan gelmiştir. Böyle düşünenler yerden göğe kadar haklıdırlar. Devletimizin başı, Şubat 2021’de: “2023 sonuna yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay’a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz.” demişti.

Haber duyulunca hemen ardından yapılan esprilerin sonu gelmedi.

“O roketle kendin de git ki senden kurtulalım.” diyen mi ararsın, “Ay’a da paralı yol yapmaya gidecek herhalde.”, “Damadı oraya gönder, oranın maliye bakanı yap!” gibi cümleler sosyal medyaya saçıldı.

Aradan zaman geçti. Dünyanın, ülkemizin, cebimizin gerçeklerinden başımızı göğe kaldıramaz olduk. Bu arada “sert inişi” Türk Lirası, dolar karşısında yaptı.

Piyasalar allak bullak oldu.

Ne yapacağımızı bilemez olduk.

Başkan, bizi Mars’a götür.” derken seslendiğim Başkan, Recep Tayyip Erdoğan değil.

Daha başka biri, sol(!) taraftan…

“Kim o?” diye soracak olursanız sizi fazla merakta bırakmadan hemen söyleyeyim.

Bizim solcu, Atatürkçü başkanımız; Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel.

Yaklaşık bir yıl önce kamuoyuna duyurulan proje için basında şunlar yazılmıştı:

…Aydın’ın Kuşadası Belediyesi, kentin tanıtımına katkı sağlamak ve turizm potansiyelini arttırmak amacıyla yeni bir proje hayata geçirecek. Proje kapsamında ‘Mars Colony’ ismi ile kurulacak turistik tesiste, kızıl gezegenin ortamı oluşturularak, bu gezegende yapılan uzay çalışmaları canlandırılacak. Ünlü bilim insanı Martin Halliwell de danışmanı olacağı projeyi, SpaceX’in kurucusu Elon Musk’a sunacak….

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da desteğini alan Ömer Günel,

Projemiz dünyada ilk olarak literatüre geçecek, Bu kentimiz ve ülkemiz adına gurur verici… Artık turizmde belirleyici olan Y ve Z kuşağının turizmden neler istediğini çok iyi anladık.” diye konuştu.

Yeni dünya düzeninin başlıklarından biri olan Mars çalışmalarına atıfta bulunan proje, Bilim Tema Parkı ve konaklama tesislerinden oluşacak. Kuşadası’nda kurulacak olan proje ile Mars’taki tarım çalışmalarından yüzey araştırma uygulamalarına, astronot okulundan simülatör deneyimlerine kadar pek çok alan yaratılacak. Oluşturulacak “Astronot yemek menüleri” ile gastronomi turizmini de destekleyecek proje, konaklamanın dışında günü birlik ziyaretçilere de açık olacakmış.

Proje için 30 milyon lira belediyenin kasasından çıkacakmış.

Başkan projesini şöyle anlatıyor:

Başkan, “Projemiz dünyada bir ilk olarak literatüre geçecek.” diye konuşuyor ama bu zamanda bilgi saklamak çok zor. Başkanı yalanlayan haberler kamuoyunun gündemine açıklamadan birkaç ay sonra düştü.

Kuşadası Haber Ajansı, fotoğraflarıyla birlikte şöyle bir haber geçti:

Son günlerde adı sık sık ulusal basında anılan CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in ‘dünyada ilk’ ilan ettiği ve tanıtımı için milyonlarca lira para harcanan ‘Mars Colony’ isimli uzay temalı projesi çalıntı çıktı. Ürdün’de bulunan Sun City Camp ve Wadi Rum isimli tesislerin yıllardır ‘Mars’ta Yaşam’ konsepti ile faaliyet gösterdiği belirlendi. Amerika’da da benzer anlayışla işletmeye açılan çok sayıda turistik tesis olduğu ifade edildi.

Habere göre Ürdün’deki Sun Sity’nin Avrupa’da yapılan reklamlarında kullanılan astronot menüsü, simülatör deneyimleri, mimarisi ve yerleşim planları bizim başkanın projesine benzerliği çok dikkat çekmiş.

Bu konuya benim de ufacık bir katkım olsun. Ürdün’den başka Dubai de bu alana yatırım yapmış . Techjuice adlı yabancı bir internet sitesinin yazdığına göre tamı tamına 140 milyon dolar para harcamışlar. Çölde Mars benzeri bir plato oluşturmuşlar.

Dünyada Ürdün, Dubai gibi Arap ülkeleri ve bizim CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı birbirleriyle yarışarak kendi kişisel servetinin 219,9 milyar dolar olan ve dünyanın en güçlü insanları sıralamasında 25. sırada olan SpaceX, Tesla, The Boring Company, Neuraling ve Open AI adlı küresel şirketlerin sahipliğini ve yöneticiliğini yapan Elon Musk’ın bedavadan reklamlarını neden yapıyorlar acaba?

Türkiye’de tarım çökertilmiş, köyler boşalıyor, üretici perişan…

Bizim Atatürkçü Başkan, Mars’taki tarım çalışmalarından örnekleri Y ve Z kuşaklarına göstererek onlara astronot menüsünden yemekler yedirecek.

SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk, “İnsanları 2026 yılında Kızıl Gezegene göndereceğine ‘kendisinden son derece emin’ olduğunu ve işlerin yolunda giderse gidiş tarihinin 2024’e çekilebileceğini” açıkladı. Ayrıca ilk gidenlerin büyük ihtimalle öleceğini belirtti.

NASA, “Artemis Projesi” ile 2024’te ilk kadını sonraki seferde ise erkeği Ay’a gönderme projesini açıkladı.

Elon Musk, “amaçlarının uzayda , gezegenlerde koloniler kurmak olduğunu” söyledi.

Uzay yarışında; uluslararası sirketler, Çin, Rusya ve ABD başı çekiyorlar. Küresel güçler dünya üzerinde kurdukları kontrol sistemlerinin yanında uzayda da kuracakları uydular ağı sayesinde tam kontrolü ve hiç kesintiye uğramayacak interneti hayata geçiriyorlar.

Elon Musk, sahibi olduğu Neorolink adlı firmasının insan beynine yerleştirilecek mikro çipin tanıtımını daha 2020’de yapmıştı. “Birçok sağlık sorununu giderecek” diye reklamı yapılan bu işlemle beyine her türlü olumlu ve olumsuz sinyalin gönderileceği bilinen bir gerçektir. Yapılan bu çalışmalar sonucunda beyin, Bluetooth bağlantısı ile bilgisayarlarla ve alet ve makinalarla bağlantı kurabilecek. Çipler aynı zamanda akıllı telefonlarla iletişim halinde olacak.

Musk, insan beynine çipleri yerleştirecek robotların hazır olduğunu da açıklamıştı.

Çok yakın dönemde insanın her şeyiyle tam kontrol altına alındığı bir döneme doğru hızla gidiyoruz.

Teknolojinin, bilgininin, paranın, iktidarın tam egemeni olan küresel şirketler, dünyada hiçbir egemenin sahip olamadığı bir güce ulaşacaklar. Bu iktidarın, milyarlarca insana ne getireceğini çok yakın bir zamanda yaşayarak görecekler.

Bizim Marmaris’ten Başkan Ömer Günel, kendini Elon Musk’un şirketlerine bağlamış onların gönüllü avukatlığını ve borazanlığını yapıyor.

Yurttaşların beynini Elon Musk hayranlığı ile doldurarak kesime giden gönüllü kurbanlık koyunlara dönüştürmek istiyor.

Basında, kamuoyunda bu proje ile ilgili tek bir eleştiri yazısı yok. Sağcısından solcusuna herkes projeyi yerlere göklere sığdıramamış.

TELE1’deki tanıtım programında sunucu kızcağız, neredeyse hayranlıktan bayılacak gibi oluyor.

Küçük Amerika” olan ülkemizde, iktidardaki partiden başlayarak muhalefetteki partilere kadar hepsi Amerika’nın ve onun kapitalist değerlerini halka yedirme yarışına girmişler. Sözde muhalif CHP, küreselcilerin işbirlikçiliğine soyunmuş. Y ve Z kuşağı gençlerini “Mars Kolony” adlı yere götürerek onlara tatsız tuzsuz uyduruk yiyecekleri yedirerek mutlu edecekler. Ülkemizde verilen eğitimle kendi değerlerinden uzaklaşmış, Batı hayranı, kafası hurafelerle dolu kuşaklar, tema parkında gezerlerken Elon Musk’a hayran olup medyada anlatılan külkedisi masallarına kanarak “Yav! Adamlar yapıyor abi… Bizde kafa yok! Biz adam olmayız. Eller Mars’a gidiyor, biz şuradaki Milas’a gidemiyoruz.” gibisinden kendi aralarında geyik muhabbeti yapacaklar.

2022’de bitirilmesi planlanan Mars Kolony adlı projenin ideolojik amaçlarından biri de bu olsa gerek.

Yazar hakkında

Sumru Marmara

Yorum bırak

29  −  28  =  

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.