Medya

Gözler Birini Aradı

Söyle bana dostunu, söyleyeyim sana kim olduğunu.

Fetö’cü olmaktan yargılanıp tutuklanan Nazlı Ilıcak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazarak af dilemişti.

Sayın Cumhurbaşkanımız, sağ tarafından kalktığı bir günde Nazlı Ilıcak’ı affetmişti.

Dışarı çıkan Nazlı Ilıcak’tan uzun bir zaman ses sada çıkmamıştı.

Bu sessizlik,“Nazlı Ilıcak, ununu eleyip eleğini duvara astı. Artık çiçek, böcekle uğraşır.” gibisinden yorumların yapılmasına yol açtı.

Bazı alışkanlıklar kötüdür.

Kırk yılın Fetöcüsü rahat durabilir mi?

Duramaz.

Ortaya çıktı.

Odatv4.com’un haberine göre dostlarına evinde bir yemek vermiş.

Verilen yemeğe; FETÖ’nün kapatılan yayın organı Taraf’ın Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Amerikancı gazeteci Yasemin Çongar, 2. Cumhuriyetçi, Fetöcü, Mehmet Altan, Sabah gazetesi eski karikatüristi Salih Memecan ile kıymetli eşleri Mesude Nursuna Memecan ve Liboş gazeteci Hasan Cemal katılmışlar.

Nazlı Ilıcak, o mutluluk anlarını ölümsüzleştirmek için Instagram hesabından bir fotoğraf paylaşmış.

Nazlı Ilıcak, paylaştığı fotoğrafta Partizan Marşı “Çav Bella”yı da kullanmış.

Neşe içinde, bol bol kahkahaların atıldığı gecede bir ara Nazlı Ilıcak’ın hüzünlendiği görülmüş.

Durumu fark eden Ahmet Altan, elindeki kadehi masanın üstüne koyarken, “ Sevgili dostum, yoldaşım Nazlı! N’oldu yüzünün botokslu bölgelerinde hüzün rüzgarları dolaşıyor. Seni üzen bir şeyler mi var?” deyince bütün gözler Nazlı Ilıcak’ın üstünde toplanmış.

Ilıcak, önünde titreyerek yanan mumun alevinin üstünden hızla elini geçirdikten sonra masada yer alan dostlarının gözlerinin içine bakarak, “Sevgili dostlarım, Pek kıymetli konuklarım!” dedikten sonra susmuş. Bakışlarını Ahmet Altan’a yönelterek, “Bize zor günümüzde sahip çıkarak, grup toplantılarında, meydanlarda adlarımızı haykıran kimdi? Sorarım dostlarım kimdi?” derken masada oturanlar hep ellerini kaldırarak “Kılıçdaroğlu! Kılıçdarooğluuu!” diye haykırmışlar.

Konuklar sakinleştikten sonra sözü Ilıcak şöyle tamamlamış: “ İşte bu bizim sadık dostumuzu yemeğe çağırmayarak ona karşı çok büyük ayıp ettim. Şu an mutlaka aramızda olmalıydı. Nasıl bunu düşünemedim. Aptallık ettim!” demiş.

Aptallık sözünü duyan konuklar hep birden yüksek sesle, “Estağfurullah!” çekmişler.

Salonda kederli bir havanın estiğini gören Hasan Cemal, “Hiç üzülme sevgili dostum! Çok yakında gerçekleşecek olan seçimde sevgili arkadaşımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu başkan seçtiğimizde yemeklerde, halaylarda buluşacağız. Belli olmaz belki Saray’da yeriz yemeğimizi.”

Bu konuşmayı duyan davetliler hep birden kahkahalarla gülmüşler.

Nazlı Ilıcak, çekilen fotoğrafı ınstagram hesabından paylaşarak cep telefonundaki fotoğrafı dostlarına göstermiş.

Mehmet Altan, “Çav Bella” ibaresini neden kullandığını Nazlı Ilıcak’a sormuş.

Botokslu yüzünde kaslar hareket edemediğinden ötürü Nazlı Ilıcak’ın yüzünde anlamsız bir ifade belirmiş.

Dostunun anlamsız yüzüne bakan Mehmet Altan’ın Fetöcü aklı karışmış. Dostunun bu şaşkın durumunu sezen Ilıcak, “Sevgili Dostum! Mesajım solculara Atatürkçülere… Kendilerine ait sembollerin benim tarafımdan kullanılması, onları mutlu eder ve mutluluktan dipleri düşerek ‘Nazlı Ilıcak da solcu olmuş’ derler. Benim makas değiştirdiğimi düşünürler. Biz de böylece en geniş ittifakı kurmuş oluruz. Sevgili dostlarım siz de en yakın zamanda sosyal medya hesaplarınızdan, kalpaklı Atatürk fotoğrafları, orak-çekiçli sembolleri bol bol kullanın.” deyince konukların tümü katıla katıla gülmekten uzun zaman kendilerine gelememişler.

Yazar hakkında

Yağmur Bayraktar

Yorum bırak

72  ⁄  9  =  

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.