Haberler

Kitabın Ortasından Konuştu

Tanju Başkan iyi ki varsın!

Son yıllarda söylediklerinden, yaptıklarında dolayı en çok eleştirilen, en çok saldırılanların başında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geliyor.

Ülkenin sığınmacılar tarafından istila edilmesine karşı çıktığı için ona dinciler ve solcular(!) “Irkçı, faşist” diyerek saldırıyorlar.

Kendi partisinden hiç kimse ona sahip çıkmıyor.

Ellerinden gelse onu bir kaşık suda boğacaklar.

O hiç kimseden çekinmeden, korkmadan kitabın ortasından konuşuyor.

Dün yine konuştu.

Bolu kentinde yapılan çalışmalar hakkında yaptığı basın toplantısı sonunda bir gazetecinin, “Ekrem İmamoğlu’nun ABD ve İngiliz elçileriyle yaptığı görüşmelerle ilgili olarak ne düşündüğünü” sorması üzerine şöyle dedi:

Kimin kiminle görüşeceğine ben karar veremem. Bu ülke üzerine emperyal planlar kuran, 12 Eylül’ü gerçekleştiren, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni gerçekleştiren, PKK denilen terör örgütünü kuran ve hâlâ yardım etmeye devam eden, FETÖ terör örgütünü kuran, şimdi de sığınmacı istilasıyla ülkeyi karıştırmaya çalışan Amerika; bu taktiklerinden vazgeçmediği sürece benim kapımdan bir tek Amerikalı yetkili giremez. Ben dönmem yolumdan, dönen dönsün. İsteyen Amerikalılarla kol kola girsin, isteyen İngilizlerle kol kola girsin. Bu beni ilgilendirmiyor. Ben anti- emperyalistim. Benim ülkeme zarar veren bir ülke, benim stratejik dostum olamaz. Bizim parti yetkililerine de söylüyorum. Amerika her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanı olmuştur. Ayıdan post Amerika’dan dost olmaz. Ben bu anlayıştayım. Bugün bu görevdeyim, yarın başka görevde olurum ama benim Amerika ile işim olmaz. Emperyalistlerin uşaklığını yapmam.

Bir makamda olup da bu lafları eden kimseyi yıllardır göremiyoruz.

Bu ülkenin solcuları, Atatürkçüleri, yurtseverleri 1980’den bu yana bu sözleri unuttular.

Yalandan bile olsa efendileri kızabilir korkusuyla konuşamıyorlar.

Her tarafı, emperyalizmle işbirliği yapan, yavşak yavşak konuşan tipler sardı.

Amerikan, AB fonlarından yemlenen sahte Atatürkçülük, solculuk, etnik milliyetçilik moda oldu.

Ben Tanju Özcan’da Amerikan askerlerini denize döken 68’li devrimcilerin kararlılığını görüyorum.

Ben Tanju Özcan’da Uğur Mumcu’nun cesaretini, boyun bükmeyişini görüyorum.

Ben Tanju Özcan’da tek başına kalsa da gerçekleri haykırma iradesini, her taraftan üstüne atılan pisliklere rağmen dimdik ayakta durmasını görüyorum.

Böyle adamları, kitabın ortasından konuşanları çok özledik, çok!

Tanju Başkan iyi ki varsın!

Bu karlı soğuk günlerde içimizi ısıttın!

Bize moral ve cesaret verdin!

Sağ ol!

Yazar hakkında

Orhan Cömert

Yorum bırak

29  −  21  =  

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.