Medya

Ünal Abisi, Özgür Özel’in Kulağını Çekti

İki tokat da atsa yeridir.

İsrail Filistin savaşı tam gaz gidiyor.

Çatışmanın çıktığı ilk günde CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Tayyip basınının gazına gelerek sosyal medya hesabından şöyle bir paylaşımda bulundu:

İsrail’in 198 Filistinlinin yaşamını yitirmesine neden olan Gazze saldırılarını lanetliyorum.

Filistin ve Orta Doğu’ya barışın gelmesi, tırmanan gerilimin sonlanması, bir daha can kaybı yaşanmaması için uluslararası topluma öncülük etme görevi ülkemize düşmektedir.

Paylaşımın en can alıcı ve bizim de çenemizi yormak zorunda kaldığımız yeri, birinci cümledir.

Ne diyor Özgür Özel?

İsrail’in Gazze saldırılarını lanetliyorum.”

“İsrail’in saldırılarını lanetliyorum.” demek, ne demek?

İsrail’in saldırılarını lanetlemek sana mı kaldı?

Bak!

Koca İslam aleminin önderi, Müslümanların sözcüsü, dünya lideri Başkan Recep Tayyip Erdoğan bile böyle haddini aşan bir cümle kuruyor mu?

Kurmuyor.

Bir ara “Van Minit” gibisinden bir şeyler söylemeye kalktı. 15 dakika sonra bin bir türlü özürler dilese de hiçbir faydası olmadı.

Yıllarca bu ettiği sözlerin cezasını çekti de çekti.

Ey Özgür Özel!

Senin bu halinden çok, içinde bulunduğun CHP’ye acıyorum.

Siyaseten çok cahil birisi olduğun gün gibi ortada… Ettiğin laflardan siyaseti hiç bilmediğin ve dünyada olan biten gelişmeleri de yanlış değerlendirdiğin çok belli oluyor.

Vah! CHP…

Vah! CHP…

Kimlerin eline kaldın sen!

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel’in bu densiz, haddini aşan açıklamasını gören Ünal Çeviköz, hemen sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Yazık olmuş! Keşke hiç yorum yapılmasaydı! Sağ popülizm uğruna sosyal demokrasi de çöpe gitmiş, insancılık da…

Ünal Çeviköz, kim?

Horozlu Ayna’yı sıkı takip edenler onu ve maceralarını çok yakından bilirler.

Bilmeyenler için bir kez daha söyleyelim. Seçim öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Dış İlişkilerden Sorumlu” danışmanıydı.

Seçim yenilgisinden sonra o da diğerleri gibi görevden alındı.

Şu anda CHP’deki görevine gayrı resmi olarak devam edip etmediğini bilmiyorum ama fikirlerinin partide hüküm sürdüğünü açıklıkla söyleyebilirim.

Ünal Çeviköz, CHP içinde Amerika’nın, AB’nin Truva Atıdır.

CHP içinde Amerika’nın sözcüsüydü.

Şimdi Ünal Abisi sosyal medya paylaşımında Özgür Özel’e, “Ulan! Çeneni kapatıp hiç laf etmeseydin senin için daha iyi olurdu. Bi laf ettin bir çuval inciri berbat ettin! Ulan! Akit gazetesinin gazına gelerek İsrail’i kınamak sana mı kaldı? Sen bu kafayla CHP Genel Başkanı nasıl olacaksın? Şapşal! Ettiğin bu laflarla sosyal demokrasinin de içine sıçtın! Yuh olsun sana!” diyor.

İşin doğrusu, ben Ünal Çeviköz’ün düşüncelerini kendi içinde tutarlı görüyorum.

Adam yıllarca Batı’da yaşayarak ve Batılılarla düşüp kalkarak onların düşünce dünyasını çok yakından tanıma fırsatını yakalamış.

Siyaseti de biliyor, sosyal demokrasiyi de…

Bir zamanlar Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Üyeliği görevinde de bulunmuştu. Bu yüzden bir çok kişiden daha fazla olarak sosyal demokrasinin ne demek olduğunu çok yakından biliyor.

Bizim ahmak solcularımız sosyal demokrasiyi iyi bir şey sanarak “Sosyal demokrasinin evrensel değerleri temelinde hareket ediyoruz.” gibi saçma sapan laflar ediyorlar.

Sosyal demokrasiyi iyi bir şey sanıp Kemalizmle sosyal demokrasiyi aynı anda savunarak devrimcilik taslıyorlar

İki görüşün birbirlerinin karşıtları olduğunda da haberleri yok!

Ben bu konuda Ünal Çeviköz’ün sosyal demokrasiyi, Özgür Özel’den, Ekrem İmamoğlu’ndan, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, Emre Kongar’dan çok daha fazla bildiğini, tanıdığını görüyorum.

Ünal Çeviköz, Özgür Özel gibi acemi ve aynı zamanda cahil birini uyararak görevinin hakkını verdi.

Türkiye’de CHP Genel Başkanlığı görevinin hafife alınır bir tarafı yoktur. Öyle ne dediğini bilmeyen adamlar bu tür görevleri asla yapamazlar.

Orta Doğu’da İsrail, Batı kapitalizminin namusudur.

Batı kapitalizminin namusuna(!) dil uzatanlar, Türkiye’de CHP Genel Başkanlığı yapamazlar.

Bu anlamda Ünal Çeviköz’ün Özgür Özel gibi bir politika cahilini uyarması yerinde olmuştur. Ünal Çeviköz’ün, oyun kurucu olarak Özgür Özel’in kulağını çekmesini ve kibarca azarlamasını yerinde bularak kutluyorum.

Yazar hakkında

Yağmur Bayraktar

Yorum bırak

  ⁄  10  =  1

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.