Haberler

Maymun Aklı

Maymun gözünü açtı.

Dünyanın sayılı zenginlerinden biri olan Elon Musk, bir yandan Mars’ta koloniler kurma çalışmaları yürütürken diğer yandan da kurduğu Neuralink firması ile insan beyni üzerindeki araştırmalarına hız verdi.

İnsanlarla bilgisayarları birbirine bağlamak için ultra yüksek bant genişliğine sahip beyin – makine arayüzleri geliştirmek için laboratuvarlarda maymunlar üzerinde deneyler yürütülüyor.

Bundan bir iki ay önce bir maymunun beynine takılan çip sayesinde düşünerek bilgisayarda oyun oynadığını gösteren bir video basında yer almıştı.

Şirketin sahibi Elon Musk, Maymunlardan sonra, insanlara da 2022 yılı içinde çip takmaya başlayacaklarını” açıklamıştı.

Şirket açısından işler yolunda giderken medyada yer alan bir haber, Musk’un çalışmaları hakkında bazı kuşkuların oluşmasına neden oldu.

Denek olarak kullanılan 23 maymundan 15’inin öldüğü, şirketten birileri tarafından basına sızdırıldı. Beynine implant takılan maymunların, yapılan deneylerde acı çektikleri, bir çoğunun sakatlandığı ve enfeksiyon kaparak beyin kanaması sonucu öldükleri ortaya çıktı.

Haberi, sosyal medyadan öğrenen maymunlar olaya büyük tepki gösterdiler.

Maymun kuruluşları adına konuşan Çikiti Maymuni, “Neuralink şirketi ve onun sahibi Elon Musk, bu katliamın hesabını verecektir.” dedi. Konuşmasının devamında maymunların kötü amaçlar doğrultusunda kobay olarak kullanıldığını, sadistçe işkence ederek ölümlere neden olduğunu söyledi.

Maymuni, “Bizim uzaktan akrabamız olan insanların Elon Musk’un yalanlarına kanmasına şaşıyorum. Beyine takılacak çipler sayesinde körlük, depresyon gibi hastalıkların tedavi edileceği palavrası insanları çip takmaya razı etmek için uydurulmuş bir yemdir. İnsanlar unutmasın zehiri de bal içinde verirler. Hiçbir milyarder iki tane sakat insan yürüsün, körler görsün diye milyarlarca dolar harcamaz. Musk çağımızın Mengele’sidir.” diye konuştu.

Mengele, bildiğiniz gibi NAZİ Almanya’sında toplama kampındaki esirler üzerinde insanlık dışı tıbbi deneyler yürüterek binlerce insanın ölmesine neden olmuştu.

Afrika Maymunları Federasyonu temsilcileri de çok kızgın bir üslupla, “Beyaz adamın kötülüklerinden çok çektik. İnsanlar da çok çekti. Biz maymunlar olarak gözümüz açıldı ama insanların ayılacağı yok. ‘Canlıların en akıllısı biziz’ diye övünen insanların durumunu gördükçe onlar adına çok üzülüyoruz.” diye konuştu.

İyi haber alan bir kaynağımızın aktardığına göre Afrika’nın balta girmemiş ormanlarında silahlanan maymunlar, “Neuralink zindanlarında esir olan kardeşlerimizi kurtarıp, zalim Elon Musk’tan yaptıklarının hesabını soracağız.” demişler.

Üstte yer alan fotoğraf ilk kez dünya medyasında yalnızca Horozlu Ayna sayfalarında yer alıyor. Silahlı grubun sözcüsü Makak Savana, alt tarafta yer alan fotoğrafla Elon Musk’a özel bir mesaj gönderdiğini ve bu mesajın gereğini de yapmaktan asla geri durmayacaklarını söylemiş.

Biz de Horozlu Ayna olarak, tüm maymunları ve insanları ilgilendiren bu görsel mesajı yayımlamayı bir görev bilerek sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz.

Yazar hakkında

Candan Yılmaz

Yorum bırak

45  ⁄    =  45

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.