Haberler

Bir İttifak Tablosu

Ressam Selo…

05.07.2019 – ODA TV:

Cezaevindeki HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na hediye gönderdi.

Kara kalem Tanrıkulu’nun portresini çizen Demirtaş’a, Sezgin Tanrıkulu Twitter hesabından teşekkür etti.

Tanrıkulu paylaşımında, “Sevgili dostum Selahattin Demirtaş bugün bana büyük bir sürpriz yaptı. Karakaleminden portremi çizmiş. Onur duydum. Bu dönemin büyük hatırası olacak benim için.En yakın zamanda aramızda olman dileğiyle” ifadelerini kullandı.

İş bu haber kamuoyu gündemine düşer düşmez, olayın takipçisi oldum. İyi haber alan kaynakları devreye koyarak kimsenin ulaşamadığı bazı bilgilere ulaştım. Haberin perde arkasını sizlerle paylaşıyorum. Demirtaş’ın, Tanrıkulu’nun resmini yapması haber olarak duyulunca birçok çevrede kıskançlıklara neden olmuş. Kim bunlar derseniz, benden duymuş olun. Başta Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak, Tekin Bingöl, Veli Ağababa tümünün adını saysam sayfalar yetmez. Buradan şunu anlıyorum ki, CHP’li yöneticiler, milletvekilleri Demirtaş’ı büyük bir aşkla, muhabbetle seviyorlarmış. Yeri gelmişken hemen şunu söyleyeyim özellikle Tuncay Özkan, “Ben taa Edirne’lere kadar gittim.Demirtaş’ı ziyaret ettim. O’nun adına basına açıklamalarda bulundum ama benim bir portremi çiziktirmemiş, çok gücendim. Hayal kırıklığına uğradım.Benim için kötü bir sürpriz oldu.” demiş.

İşte aşağıda yer alan, CHP’de büyük çalkantılara neden olan portre bu, sayın okuyucular.

Resmin sanat açısından değerini ancak sanatçılar ortaya koyup değerlendirirler. Bu konuda kalem oynatmak benim boyumu aşar. Ben haddimi bilirim. Ancak dikkat çekeceğim bazı noktaları söylemek de benim görev alanım içine girer.
Birincisi, gördüğüm kadarıyla CHP, HDP arasında oluşup, kamuoyu önünde paylaşılmayıp red edilen muhabbet çok kısa zaman içinde karşılıklı aşk ilanına dönüşecek. “Ben buradan söylüyorum, Demiştin” dersiniz.
İkinci nokta da, Demirtaş’ın resimleri bu kadar ilgi odağı haline geliyorsa, Demirtaş hapishaneden çıktıktan sonra aktif politikayı bırakıp, kendini sanata vurur, resim sergileri açar.Resimleri de yok satar.Benim tahminim, açılımcı TÜSİAD patronları resim almak için kuyruğa girerler. Demirtaş bu işten çok para kazanır, benden söylemesi…

Yazar hakkında

Sumru Marmara

Yorum bırak

22  +    =  31

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.