Medya

Tİktokçu vekiller

En iyi kıvırmayı politikacılar bilir.

Haberi, Hürriyet gazetesi köşe yazarı15 Ocak 2022 tarihli “Meclis Tiktok’la tanışacak” isimli yazısıyla Nuray Babacan verdi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu 21Ocak tarihinde TikTok temsilcileriyle bir araya geleceklermiş. Bu görüşmede popüler medya temsilcileri kendilerini tanıtıp ne yapmaya çalıştıklarını anlatacaklarmış.

Komisyon Başkanı ve AKP Milletvekili Hüseyin Yayman, “Dijital diplomasi yürüterek ön yargılı siyasilere bu alanların sınırlanması değil, doğru kullanarak dünyaya açılan yararlı birer kapıya dönüşebileceklerini” söylemiş.

Hatay Milletvekilimiz; Davut Yıldızı, Haç ve Hilal’le üç dinin sentezini ve dört parmağıyla da Rabia işaretini yapmış. Rabia işareti bu aralar siyasetin gündeminden kalkmış gibi görünüyor. Hüseyin Yayman bir zamanlar “Çözüm Süreci döneminde Akil İnsanlar Heyeti’nde” yer almıştı. Akil İnsan olarak, PKK’yı halka sevdirmeye çalışan Hüseyin Bey, şimdi de TikTok’u vekillere sevdirmeye ve onlardaki ön yargıları yıkmaya çalışacak.

Tiktok Çinli bir şirket…

155 ülkede faaliyet gösteriyor ve 1 milyarın üzerinde kullanıcısı var. Bu uygulamayı daha çok gençler kullanıyor. Kullananların yaş ortalaması 13 olup, bir dakikalık videolar kullanılıyor.

Hindistan, rakip ve düşman olarak gördüğü Çinli bir şirketin ülkede çok fazla sayıda kullanıcısı olduğunu görünce TikTok’u yasakladı. Ardından yasaklayan 2. ülke Pakistan oldu.

Türkiye, 29 milyon kullanıcısıyla dünyada en çok TikTok’u kullanan ülkeler sıralamasında 155 ülke içinde üçüncülüğe yerleşti.

Okan Bayülgen Saba Tümer’le yaptığı bir programda, “Instagram korkunç bir yer. Nefret ediyorum. Bu kadar çirkinliğin bir arada olduğu başka bir yer yok. Bir akıl hastalığı dükkanına dönüştü. İş, burada her türlü uyuşturucu, kadın ve belki de organ ticaretine kadar gidiyor. TikTok’ta dans edenler geri zekalı. Gençlerden niçin ümitli olmamamız gerektiğinin en güzel göstergesi. Bu çocukların yüzde 15 IQ’sü varsa, bu telefonlar yüzde 5’e indirdi.” demişti.

Bir zamanlar Aziz Nesin, “Türk halkının %60’ aptaldır” gibisinden laflar etmişti. Ortaya atılan bu tez, uzun zaman tartışılmıştı. Konuyla ilgili fikrini belirtenler kendisini %60’ın dışında tutarak Nesin’e hak veriyorlardı.

Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre İngiltere’de ve Amerika Birleşik Devletleri’nde TikTok’u kullananların sayısı YouTube’ı kullananların sayısını geçmiş. Okan Bayülgen’e hak verecek olursak aptallığın yalnız Türklere ait bir özellik olmadığını; Amerikalıların, İngilizlerin de aptal oldukları sonucunu çıkarabiliriz. Emperyalizm insanların zaaflarını kullanarak eğlendirirken de aptallaştırır.

Milyarlarca dolar para harcanarak oluşturulan sosyal medya platformlarının insanlara neden bedava verildiğini hiç düşünmüyoruz. Oysa gerçek yaşamda bedava peynir yalnızca fare kapanında olur. Bu platformları kullandıkça köleleşiyoruz. Köleleştikçe de daha fazla kullanır hale geliyoruz.

Doğrusu, 60 saniye içinde milletvekillerinin kitlelere TikTok’tan ne mesajlar vereceklerini çok merak ediyorum.

Örnekler ortada…

Ağır makyaj yaparak seçmenlerine öpücükler atabilirler.

Şarkılar söyleyebilirler. Yalnız bu ara Sezen Aksu’nun bestelerinden uzak dursunlar yoksa muhafazakar seçmeni kendilerinden uzaklaştırabilirler.

Bir politikacının en iyi yaptığı şey; kıvırmaktır. Kol, gerdan, göbek, kalça kıvırma hareketleriyle kendilerine büyük bir hayran kitlesi yaratabilirler. Şu anda 29 milyon, yakın zamanda 89 milyon olacak TikTokçu kitleden, hiçbir politikacı uzak duramaz.

İşte bu gerçeği gören TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, “Bazı siyasilerde görülen ön yargıları yıkarak bu platformları dünyaya açılan yararlı birer kapıya dönüştürmek” olduğunun altını çizmişti. Bu kutsal görevde Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman’a çok büyük görevler düşüyor.

Hüseyin Yayman Beyefendiye buradan sesleniyorum.

Öncelikle bütün milletvekillerini ilgili kurumla işbirliği yaparak TikTokçu yapın.

Bu arada liderlere de ulaşarak onları da aranıza katın.

Liderleri, milletvekillerini birer aktif kullanıcı haline getirin.

Bu çalışmaları yürütürken halktan çok büyük bir destek alacağınızı sakın unutmayın

Sosyal medya platformlarının özelde TikTok salgınının ‘aile, çoluk, çocuk, milli manevi değer, Müslümanlık’ gibi şeyleri yerle bir edeceği gibi uydurmalara kulak asmadan kararlılıkla ilerleyin.

Yazar hakkında

Yağmur Bayraktar

Yorum bırak

54  −  51  =  

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.