Genel

Atlantik’ten Kaçarken Avrasya’da Boğulmak…

Doğu Türkistan’daki Türk kökenliler oturup kalkıp hallerine şükretsinler! Şi Cinping Amcanız sizi bir kalemde eskimo ya da tavşan bile yapabilirdi. Çin’li yetkililer böyle der de Vatan Partililer hiç durur mu? Hemen durumdan vazife çıkararak 2 Eylül 2019 tarihinde Aydınlık Gazetesi’nin eki olarak 31 sayfalık “Kuşak-Yolun kalbi SİSCİANG” eki verdiler. Ekte:

…Uygurların esas ataları, Sui ve Tang Hanedanları döneminde Moğalistan Yaylası’nda yaşayan Huihelardır. Huiye halkı, Çince kaynaklarda Wuhu, Wuhe, Yuanhe ve Weihe gibi farklı isimlerle anılmıştır…

…Çin’de Türk dillerini konuşan etnik gruplar arasında Uygur, Kazak, Kırgız, Özbek, Tatar, Yugur ve Salarlar yer alıyor. Bu etnik grupların her birinin kendi tarihi ve kültürel özellikleri mevcut. Bu halklar ‘Türk etnik grubu’ olarak adlandırılamaz…

Verilen ekte, Çin’in resmi görüşleri allanıp pullanarak tekrar edilmiş, durmuş. Doğu Perinçek’in, Vatan Partisi yöneticilerinin işi gerçekten çok zor. Durmadan değişen Çin politikacı ve devlet adamların açıklamalarına ayak uydurmak için bukelemunda olan renk değiştirme özelliklerinin onlarda da olması gerekir. Elli yıllık siyasi hayatlarında girmedikleri boya küpü kalmadı, hepsini denediler.Yarın neyi savunacakları ancak Çin’in politikalarına bakılarak anlaşılabllir. Atlantikçileri eleştirip yerden yere vuran Doğu Perinçek ve çevresi, tersten Çin politikalarının,çıkarlarının tavizsiz savunucusudur. Bir emperyalist ülkeye bağlanarak ve onun her dediğini tekrar ederek ne devrimci olunur, ne de yurtsever. Size; siyaset, sosyoloji, tarih bilimlerini ayaklar altına aldırıp,kendinizi de acınacak hale sokan şey nedir? “ Atatürkçüyüz” diyorsunuz. Atatürk’ün tarih tezini inkar ediyorsunuz. Kaynak Yayınları’ndan çıkardığınız, sunuş yazısını Doğu Perinçek’in yazdığı; “Kemalist Eğitimin Tarih Dersleri (1931-1941)” kitabının, 2.cilt (57-60) UYGUR TÜRK DEVLETİ bölümünü ne çabuk unuttunuz. Türklüğü inkar ederek nasıl Atatürkçü olunduğunu bize de izah edin, bizde öğrenelim. Çin’e yaslanmak, Atatürk’ten ve onun görüşlerinden çok daha mı önemli? Sizin bu;“ Uygur,Tatar, Özbek, Kazak halkları Türkçe konuşuyorlar ama Türk değiller” laflarına kargalar bile güler. Bu düşünceler, tarih bilimine yepyeni katkılar(!) sizleri yakında “Türkiye’de Türk Milleti diye bir topluluk yoktur” demeye kadar götürür. Dua edin de Şi Cinping, “ Türkiye’de Türk yoktur” demesin, yoksa çok daha rezil hale düşersiniz. Türkiye Gençlik Birliği taraftarı gençler oturup, gelinen bu noktayı değerlendirsinler. Vatan Partili Atatürkçüler, Atatürk’ün temel tezlerini inkar eden bir oluşumda ne aradıklarını sorgulasınlar.

Yazının başında Doğan Avcıoğlu’dan bir alıntı yapmıştık. İlgili bölümde; aklını, ruhunu, gönlünü, kalbini İngiliz Büyükelçisine kaptıran Reşit Paşa’nın aynı duygu selinde, gözlerinden yaşlar dökerek Lord Sratford’un elini öptüğü yazıyordu. Sömürgeciler,emperyalistler öyledir,yakanı bir kaptırdın mı ellerini de öptürürler, başka yerlerini de…Bu konuya ilişkin Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi nice acı örneklerle doludur ne yazık ki…

Alıntının bir başka dikkat çeken yeri de; Osmanlı bürokratlarının, paşalarının hizmet edecekleri bir elçilik kapısı bulmuş olmalarıydı. Bu paşaların kişisel ikballeri ne oldukları bilinmez ama devletin sonunun ne olduğu açıkça belli. Dün olduğu gibi bugün de geçerli olan bir devrimci yasamız vardır, o da; “ Bir emperyalist güce karşı mücadele ederken diğer bir emperyalist güce dayanarak mücadele edilemez” yasasıdır. Defalarca denenmiş doğruluğu da kanıtlanmıştır. Dugin’i allayıp pullayarak Türk kamuoyuna “ mesih” gibi sunmanın alemi yok! Konuya ilişkin insanların bilgi eksikliklerinden faydalanıp yanıltmanın da gereği yok!

İster Atlantik Cephesinden, ister Avrasya Cephesinden gelsin Türk ulusunun düşmanı akımlar bize felaketten başka bir şey sunamazlar. Emperyalizimle birlikte iş tutan partilerin Türkiye’yi getirdikleri yer ortada…Yabancı elçilerin sundukları “ kurtuluş reçeteleri” sorunlar yumağını dahada büyütmekten başka bir işe yaramadı. Kimliğimize, ülkemize, topraklarımıza düşman olduklarını açıkça söyleyenlere karşı dikkatli olalım. Emperyalist ülkelerin elçilerinin dostları(!) ne düşünürler bilemeyiz ama, bizim cehenneme gitme gibi bir niyetimizin olmadığını da dost düşman herkes bilsin!

Yazar hakkında

Ferit Gültekin

Yorum bırak

9  +  1  =  

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.